Onsdag d. 18. september fra kl. 9.45

”Kirke-, kunst- og kulturvandring – pilgrim i det nære”

- går i år til Skejten og Fuglsang. Vi mødes ved Domkirken kl. 09.45, hvor fra vi kører i private biler til Fuglsang. Medbring praktisk tøj og fodtøj efter vejret samt mad og drikke til turen. Vi ser Fuglsang Park, går gennem skoven til engen ved Skejten og op til Fuglsang Kunstmuseum, hvor der er mulighed for at få en forfriskning i caféen og se museet for egen regning.

Hvis man har lyst, er der morgensang i Domkirken kl. 9.00

Meditation i Maribo Domkirke

Datoer: Tirsdag d. 24. september, tirsdag d. 29. oktober, og tirsdag d. 26. november

Tid: kl 17.00 - 17.30

Medbring evt. et lunt tæppe

Meditation er ”pause”

En halv times fordybelse med stilhed og refleksion over livet og Bibelens ord og især, hvad det betyder i vores hverdag.

Når man siger meditation tænker mange, at det har med østlig religiøsitet at gøre. Men meditation findes også indenfor den kristne tradition, Jesus selv praktiserede  meditation, når han var udmattet og gik ud til et øde sted for at bede.

Bøn og meditation er to sider af samme sag, i meditationen erfarer man den dybe ”væren”, som forbinder et menneske med Gud. I nutidens fortravlede verden, hvor mange oplever, at pausen bliver rationaliseret bort i produktivitetens navn, har mennesker mere end nogensinde brug for den meditative praksis for at bevare sjælelig balance og sundhed.

I de planlagte meditationsandagter  skaber vi et fredfyldt rum, hvor der er plads til, at hver enkelt deltager kan være med det, han eller hun har mest behov for. Hvis man har det bedst med at ligge ned, er det en god idé at medbringe en yoga-måtte. Et lunt tæppe er også en god idé, der kan være køligt i kirken.

Der vil hver gang være mulighed for at tænde et lys for nogen eller noget, man tænker på. Vi vil synge et par meditative salmer og præsterne vil være til stede efter meditationen for samtale.

Pilgrims- og sognepræst Anne Louise Hanson og domprovst Anne Reiter