Kristen yoga / Crossyoga i Domkirken

2 gange i foråret tilbydes der som noget ganske nyt yoga i en dæmpet oplyst Domkirke

Datoer: torsdag d. 14. marts og torsdag d. 4. april.

Crossyoga er yoga på et kristent grundlag. Sognepræst Rebekka Maria Kristensen, Søllested er uddannet crossyoga instruktør og underviser begge gange.

Man skal medbringe egen yogamåtte og de hjælpemidler man i øvrigt ønsker at benytte sig af, f.eks et tæppe.

Deltagelse er gratis.

Skærtorsdag i Domkirken

Den 18. april er det Skærtorsdag, den dag, Jesus spiste det sidste måltid med sine disciple og indstiftede nadveren.

Gudstjenesten er denne dag kl. 17.00 i Domkirken, og umiddelbart derefter er alle inviteret til fælles påskemåltid i Sognets Hus. Det koster ikke noget at deltage, men medbring, hvis du har mulighed for det, en ret til det fælles bord. Det må gerne være noget, som passer til lammesteg og frikadeller, f.eks. en ret grønsager, salat, brød eller lidt ost.

Meditation i Maribo Domkirke

Datoer: Torsdag d. 17. januar, tirsdag d. 12. februar, tirsdag d. 19. marts, torsdag d. 25. april og tirsdag d. 21. maj

Tid: kl 17.00 - 17.30

Medbring evt. et lunt tæppe

Meditation er ”pause”

Når man siger meditation tænker mange, at det har med østlig religiøsitet at gøre. Men meditation findes også indenfor den kristne tradition, Jesus selv praktiserede  meditation, når han var udmattet og gik ud til et øde sted for at bede.

Bøn og meditation er to sider af samme sag, i meditationen erfarer man den dybe ”væren”, som forbinder et menneske med Gud. I nutidens fortravlede verden, hvor mange oplever, at pausen bliver rationaliseret bort i produktivitetens navn, har mennesker mere end nogensinde brug for den meditative praksis for at bevare sjælelig balance og sundhed.

Meditationen i Domkirken

I de planlagte meditationsandagter  skaber vi et fredfyldt rum, hvor der er plads til, at hver enkelt deltager kan være med det, han eller hun har mest behov for. Hvis man har det bedst med at ligge ned, er det en god idé at medbringe en yoga-måtte. Et lunt tæppe er også en god idé, der kan være køligt i kirken.

Der vil hver gang være mulighed for at tænde et lys for nogen eller noget, man tænker på. Vi vil synge et par meditative salmer og præsterne vil være til stede efter meditationen for samtale.

Pilgrims- og sognepræst Anne Louise Hanson og domprovst Anne Reiter