Musik i Domkirken

Søndag d. 2. juni kl. 16.00

Bobo Moreno Song Passions

Billetter á 270,- kr. + gebyr kan købes her samt ved indgangen

Sanger Bobo Moreno og basunist/arrangør Steen Hansen har samlet en usædvanlig besætning med en helt unik klang. Sammen giver de nye bud på nogle af de sange fra jazz og pop der hører til i kategorien “Uopslidelig” – numre af Thad Jones, Burt Bacharach, Ray Charles, Stevie Wonder, Rod Stewart og Lennon/McCartney.

Siden slutningen af 1980’erne, har Bobo Moreno sunget sig længere og længere ind i hjerterne på musikelskere i hele landet. Moreno er nemlig først og fremmest kendt som sanger med stort S, og det som en af Danmarks bedste! 
For dét der har gjort det lidt pudsige navn Bobo Moreno verdensberømt i Danmark, er ganske enkelt evnen til at begejstre et hvilket som helst publikum med sin alsidige stemme. 

Gennem årene har han arbejdet med de største navne herhjemme, fra Sanne og D:A:D, til Radioens Big Band og Birthe Kjær. Også mange TV-optrædener er det blevet til, med medvirken i en bred vifte af musik- og underholdningsshows. Man har endda kunne både høre og se ham i et enkelt afsnit af DR’s Krøniken! Han kan desuden skrive ‘Kongelig Hofleverandør’ på visitkortet, efter en TV transmitteret optræden på Christiansborg, i forbindelse med kronprinsebrylluppet.

Bobo Moreno Song Passions består af:

Bobo Moreno - vokal, Dorthe Zielke - trompet, Steen Hansen - trombone, Søren Bebe - piano,Kasper Tagel - bas, Lisbeth Diers - percussion

Dørene åbnes kl. 15.00

Søndag d. 16. juni kl. 16.00

Fællessang i Domkirken

Fri entré

Vi synger primært fra højskolesangbogen.

Domkirkens Koncertkor og Pigekoret vil også medvirke.

Efter koncerten er der kaffe og kage i forhallen.

Søndag d. 23. juni kl. 20

Brændende kærlighed i Domkirken

Fri entré

Igen i år indbyder vi til bål og brand i domkirken på Sankt Hans Aften.

Vores egen heks, domorganist Vibeke Vanggaard, sætter hjerter og ører i brand, når hun forsøger at opfylde folks vildeste ønsker ved årets uhøjtidelige Sankt Hans Koncert i domkirken. Derfor, har du et musikønske, du altid har drømt om at få lov til at høre på et stort kirkeorgel, er det nu, du har muligheden. Men skynd dig, der er rift om pladserne. Send en mail til: vanggaard@doks.dk med dine ønsker.

Maribo Domkirkes sommer musikfestival juli og august 2019

Onsdag d. 3. juli og d. 7. august kl. 13.00

Musik på orgelloftet / Lunchkoncerter

Fri entré

Denne sommer har du igen en unik mulighed for at komme tæt på det store orgel og se når domorganisten spiller med både hænder og fødder. Du bliver inviteret op på orgelloftet, hvor domorganisten vil fortælle lidt om orglet og spille musik. Arrangementet er åbent for alle - også børn.

Det er gratis at deltage, og efter koncerten kl. 14 er der mulighed for at få en gratis guidet rundvisning i kirken.

Lørdag d. 20. juli kl. 16.00

Jazz i Domkirken

Entré 150,- kr. Billetsalg ved indgangen

Igen i år er der den traditionsrige koncert i Domkirken under jazzfestivalen i Maribo.

Doc Houlind Gospelband - feat: Denise Gordon.

Denise Gordon er en britisk født gospel - & soulful sangerinde med caribiske rødder. Hun har været på den internationale scene i mere end 20 år. Hun blev undervist af mor og startede allerede som 3 årig at synge i sin lokale evangeliske kirke.
Denise Gordon har turneret til største koncertsale og festivaler i Europa og har ligeledes som en eftertraktet vokalist udført opgaver med verdensklasse musikere fra New York og New Orleans.
Denise Gordon deltog første gang på vor festival i 2009 med * Doc Houlind / Thomas L'Etienne Jazz & Gospel Messengers.
I 2014-festivalen gav hun til publikums store begejstring Domrkirke-koncert med det franske band * Vintage Jazzmen*. - Vi glæder os til et genhør!
Se mere på : http://www.denisegordon.co.uk/

LINE UP:
Doc Houlind ( DK):            trommer,vokal & bandleader.
Jesper Capion Larsen(DK): klarinet.
Mike Owen (UK-DK):          trombone,vokal.
Jørgen Munk Nielsen(DK):  trompet.
Ebbe K. Hansen (DK):        banjo, bass.
Lis Krøyer (DK):                piano.
Denise Gordon (UK):         vokal.

Tirsdag d. 13. august kl. 19.30

David Franke, Freiburg, orgel

Fri entré

Født i 1980 i Freiberg.

Fra 2008 indtil 2018 var David Franke organist i St. Wenzel, Naumburg (Tyskland) ved Hildebrandt orglet fra 1746, et instrument som selveste
Johann Sebastian Bach var meget involveret i opbygningen af. 

I 2018 blev David Franke udnævt til professor for orgel og orgel improvisation samt leder af Instituttet for kirkemusik ved Hochschule für Musik i Freiburg.

David Franke har vundet nogle af verdens mest prestigefyldte orgelpriser, og er meget efterspurgt som solist på den internationale koncertscene.

Tirsdag d. 20. august kl. 19.30

Henrik Sørensen, orgel 

Fri entré 

I 2018 udkom albummet “Organum Momentum IV" indspillet i Maribo Domkirke med jazzmusikeren Henrik Sørensen ved tangenterne. 
Ved koncerten vil Henrik præsentere musik af div. jazzkomponister bl.a. Duke Ellington, Bill Evans, Keith Jarrett o.a. Derudover bliver der frie improvisationer, hvor Domkirkens store orgel vil blive udforsket ud i alle tænkelige klanglige hjørner.

Henrik Sørensen er uddannet fra danske konservatorier i både klaver, orgel og direktion.

Pianist i Tivolis Big band

Tirsdag d. 27. august kl. 19.30

Jonas Hellesøe, orgel

Prædebutkoncert

Fri entré

Jonas Hellesøe (f. 1991) er en af de mest aktive koncertorganister i sin generation med solokoncerter overalt i Danmark - i 2018 bl.a. i domkirkerne i København, Ribe og Aalborg.

Jonas studerer på solistklassen i Aarhus ved prof. Ulrik Spang-Hanssen og domorganist Kristian Krogsøe, og tog i 2017-2018 yderligere studier på Universität der Künste, Berlin ved prof. Leo van Doeselaar. Værker af F. Mendelssohn, R. Wagner og F. Liszt

 

Fredag d. 6. september kl. 19.30

Ensemblet Laude Novella

Koncert i forbindelse med Birgitta festivalen
fra d. 6 - 8. september i Maribo

Fri entré

Programmet for koncerten vil følge i Birgittas fodspor, dels horisontalt, fra det uudviklede Sverige med yderst få spor af selvstændig musikalsk skabende kunst, langs pilgrimsvejene i Europa til kulturcentre med højt udviklede kulturliv. - og dels vertikalt gennem de himmelske sfærer - med hjælp af hendes åbenbarelser , hendes egne ord.

I åbenbarelserne nævnes en del specifikke sange. F.eks. skulle Birgitta søstrene altid synge "Ave Maris Stella" til Vesper, og i klostrene havde man et specielt sangrepertoire, "Cantus Sororum", søstrenes sang.

Fra "Cantus Sororum" synger Laude Novella sange til jomfru Marias ære, men også sange der beretter om Birgittas selv, så som O Birgitta og Gaude Birgitta. I øvrigt også Rosa rorans skrevet af Linköpingsbiskoppen Nils Hermansson.

Laude Novella fremfører desuden musikken som den skulle kunne have lydt på mange af de steder den Hellige Birgitta passerede under sine rejser: fra herbergerne på vejen til Santiago de Compostela, fra domkirken i Nidaros, fra Cypern (på hendes pilgrimsrejse til Jerusalem) og Italien hvor hun boede i mange år, eller musik fra hendes ungdomsår i Sverige.

Tirsdag d. 29. oktober kl. 19.30

Ensemblet Musica Ficta

Fri entré

er et professionelt vokalensemble, dannet i 1996 af komponisten og dirigenten Bo Holten. Her har han realiseret sin vision om et fleksibelt og projektorienteret ensemble, hvor den virtuose ensemblesang i alle dens afskygninger står i centrum.

Musica Ficta favner et meget bredt repertoire. Ensemblets speciale er dog musikken fra middelalder og renæssance, hvor komponisterne ikke skrev deres store værker for symfoniorkestre, men for den menneskelige stemme. Musica Fictas kunstneriske leder og dirigent, Bo Holten, er blandt verdens førende på dette felt.

De seneste år har Bo Holtens interesse især kredset om den ekstreme renæssancekomponist Carlo Gesualdo (1566 – 1613), hvis atonale og dissonante madrigaler er blevet en tilbagevendende og yderst anerkendt del af Musica Fictas repertoire.

Musica Ficta betragter endvidere arbejdet med den danske sangskat som en central del af sit virke. Cd’erne med danske sange har gjort Musica Ficta til Danmarks mest sælgende klassiske ensemble, og ensemblet turnerer hvert år landet rundt for at udbrede og fastholde kendskabet til både de kendte og de mindre kendte egne af den danske sangskat.

I Musica Ficta giver selv det mindste projekt anledning til stor fordybelse. Med Bo Holtens dybtgående kendskab til den europæiske musik- og kulturhistorie bliver alle koncerter gennemført i et bestemt tematisk perspektiv. Hver koncert er en rejse ind i en tid, en epoke eller en kunstnerpersonlighed.

I en verden af mainstream, vil vi gerne blive ved med at introducere det bedste af det oversete og det sjældne. Ønsket er især at introducere nye og herhjemme oversete hjørner af vokalmusikkens verden.

Musica Ficta består af kernegruppe på 12 af Danmarks bedste ensemblesangere, men det er altid de enkelte opgaver, der afgør ensemblets størrelse og stemmesammensætning. På den måde kan man opleve Musica Ficta med alt fra tre damestemmer til en barokbesætning på 16 sangere.

Begrebet “Musica Ficta” refererer til den praksis i den tidlige musik, hvor sangerne selv indsætter løse fortegn i satsen. Set fra vores perspektiv retter det opmærksomheden imod, at det musikalske værk i sidste ende skabes af de udøvende selv – og at det rækker ud over det nedskrevne.

Fredag d. 29. november kl. 20.30

Natkirkekoncert

Breakable


Helle Thun, sopran
Flemming Chr. Hansen, orgel