Musik i Domkirken

Søndag d. 27. oktober kl. 15.00

Duoen Wenzell og Bugge

Fri entré

Ronni Kot Wenzell (slagtøj) og Kristian Bugge (violin) mødtes i Odense i musikmiljøet ved Musikkonservatoriet, hvor de begge har studeret.

Musikken gives et nutidigt udtryk i duoens personlige fortolkninger. Med udgangspunkt i de to musikeres baggrunde (klassisk musik og folkemusik) opstår et bredt spænd mellem det stærkt energiske, fysisk betonede til det mere drømmende og lyrisk eventyrlige. Det er en ny og anderledes musikalsk oplevelse der præsenteres her, fjernt fra hvad man ellers møder i hverdagen, men dog så velkendt og genkendeligt.

Tirsdag d. 29. oktober kl. 19.30

Ensemblet Musica Ficta

Fri entré

er et professionelt vokalensemble, dannet i 1996 af komponisten og dirigenten Bo Holten. Her har han realiseret sin vision om et fleksibelt og projektorienteret ensemble, hvor den virtuose ensemblesang i alle dens afskygninger står i centrum.

Musica Ficta favner et meget bredt repertoire. Ensemblets speciale er dog musikken fra middelalder og renæssance, hvor komponisterne ikke skrev deres store værker for symfoniorkestre, men for den menneskelige stemme. Musica Fictas kunstneriske leder og dirigent, Bo Holten, er blandt verdens førende på dette felt.

De seneste år har Bo Holtens interesse især kredset om den ekstreme renæssancekomponist Carlo Gesualdo (1566 – 1613), hvis atonale og dissonante madrigaler er blevet en tilbagevendende og yderst anerkendt del af Musica Fictas repertoire.

Musica Ficta betragter endvidere arbejdet med den danske sangskat som en central del af sit virke. Cd’erne med danske sange har gjort Musica Ficta til Danmarks mest sælgende klassiske ensemble, og ensemblet turnerer hvert år landet rundt for at udbrede og fastholde kendskabet til både de kendte og de mindre kendte egne af den danske sangskat.

I Musica Ficta giver selv det mindste projekt anledning til stor fordybelse. Med Bo Holtens dybtgående kendskab til den europæiske musik- og kulturhistorie bliver alle koncerter gennemført i et bestemt tematisk perspektiv. Hver koncert er en rejse ind i en tid, en epoke eller en kunstnerpersonlighed.

I en verden af mainstream, vil vi gerne blive ved med at introducere det bedste af det oversete og det sjældne. Ønsket er især at introducere nye og herhjemme oversete hjørner af vokalmusikkens verden.

Musica Ficta består af kernegruppe på 12 af Danmarks bedste ensemblesangere, men det er altid de enkelte opgaver, der afgør ensemblets størrelse og stemmesammensætning. På den måde kan man opleve Musica Ficta med alt fra tre damestemmer til en barokbesætning på 16 sangere.

Begrebet “Musica Ficta” refererer til den praksis i den tidlige musik, hvor sangerne selv indsætter løse fortegn i satsen. Set fra vores perspektiv retter det opmærksomheden imod, at det musikalske værk i sidste ende skabes af de udøvende selv – og at det rækker ud over det nedskrevne.

Fredag d. 29. november kl. 20.30

Natkirkekoncert

Breakable

Helle Thun, sopran
Flemming Chr. Hansen, orgel

Søndag d. 15. december kl. 19.30

Julekoncert

Ensemble Storstrøm og lokale kor

Dirigent Jørgen Graven Nielsen

Kor fra Maribo Domkirke, Klosterkirken Nyk. F., Haslev og Næstved.

Musik af John Rutter, G.F. Händel og Benjamin Britten

Torsdag d. 19. december kl. 19.30

Bachs Juleoratorium

Københavns Drengekor og Copenhagen Phil

Entré: 150,- kr.

For medl. af Maribo Musikforening 80,- kr.

Unge under 25 år: gratis adgang.

Billetter: sælges ved døren fra kl. 18.30.

Copenhagen Phil går igen sammen med Københavns Drengekor om Bachs Juleoratorium – og sørger for at sætte den helt rette julestemning med et fyrværkeri af jublende kor, alvorlige salmer, flotte og gribende arier og Bachs orkester. En kon­cert, Copenhagen Phil med få undtagelser har opført hvert år siden 1974.

Bach fortæller historien med drama, inderlighed og en eminent sans for at ud­nytte hele spektret af medvirkende. Fra intime satser med blot et par instrumenter og en enkelt solist, til det helt store udtræk med fuldt kor og orkester.

Torsdag d. 5. december kl. 19.00

Musikgudstjeneste

De ni Læsninger

Maribo Domkirkes sommer musikfestival juli og august 2020

Tirsdag d. 25. august kl. 19.30

Orgelkoncert med Suzanne Ozorak, Ottawa

Født i Ottawa, Canada, og uddannet på universitetet i Ottowa, samt hos Raymond Daveluy ved Conservatoire de Musique de Montréal. Hun har ligeledes deltaget i diverse masterclasses i Europa

Siden 2012 havde Suzanne Ozorak været organist ved Longueuil-katedralen, og hun var også første assistent-organist ved Notre-Dame-basilikaen i Ottawa.