Musik i Domkirken

Søndag d. 23. februar kl. 14.00

Koncert med Fangekoret fra Vridsløselille Statsfængsel

Fri entré

Fangekoret består af indsatte på udgang samt tidligere indsatte, som er fortsat med at synge efter løsladelsen. Korleder igennem 22 år, Louise Adrian, synger med indsatte i 5 fængsler og koret optræder rundt i de danske kirker.

I de første 10 år af Fangekorets virke i Vridsløselille Statsfængsel var der ingen, der kendte noget til de syngende forbrydere. De var gemt af vejen, men da de udgav en cd i 2004 fik offentligheden øje på dem. Der startede en efterspørgsel efter koret udenfor murene og med tiden fik Direktoratet for Kriminalforsorgen lavet nogle særlige udgangsregler, som i dag muliggør en koncertvirksomhed.

I de sidste 12 år har Fangekoret sunget for fulde huse rundt i hele Danmark og der er lange ventelister på deres optræden.

Koret optræder med sange, som korsangerne selv har skrevet samt information om korets virke og livet bag murene. Teksterne er vedkommende og handler om skyld, tro, fejltrin, tilgivelse, had, håb og anger.

Fangekoret har overdraget 145.000 kr. til Børnetelefonen under Børns Vilkår, som overskud for salget af deres CD’er. Fangekoret har været med til at starte Cafe Exit, som hjælper indsatte i livet efter fængselsstraffen. Der er skrevet bøger og lavet film om Fangekoret, som kaldes for Kriminalforsorgens mest synlige resocialiserende projekt.

Louise Adrian har fået flere priser for hendes arbejde med koret.

Søndag d. 8. marts kl. 14.00

Koncert med Haderslev Drengekor

Fri entré

Koret blev stiftet af Henrik Skærbæk Jespersen i september 2008.

Koret er et blandet drenge- og mandskor, der består af 70 sangere i alderen 9-61 år. Koret medvirker ved særlige gudstjenester i Haderslev Domkirke.

Korets repertoire er den klassiske kirkemusik – a cappella, i samspil med orgel eller orkester. Opførelser af Händels Messias, Faurés Requiem og Mozarts Kroningsmesse samt en række koncerter i europæiske domkirker og katedraler.

HENRIK SKÆRBÆK JESPERSEN er domorganist ved Haderslev Domkirke, hvor han foruden sit virke som orgelspiller, dels er stifter og dirigent af Haderslev Drengekor - og dels kunstnerisk leder af Haderslev Sangakademi, der er funderet i det sprudlende og omfattende korarbejde ved domkirken, der tæller omkring 200 sangere.

Fredag d. 20 marts kl. 20.00

Koncert med Pernille Rosendahl

Dørene åbnes kl. 19.00 

Billetter á 245,- kr. kan købes her:

https://billet.musik.dk/event/jubil-umskoncert-med-pernille-rosendahl/maribo-domkirke-maribo/1462014

I forbindelse med Svanevig Hospice 10 år jubilæum afholder Støtteforeningen for Svanevig Hospice en koncert i Maribo Domkirke med Pernille Rosendahl.

Som sangerinde er Pernille Rosendal noget helt særligt. Musikken er smuk, stemmen fortryllende og melankolien dragende, og publikum går fra koncerten med en musikalsk oplevelse rigere.

Søndag d. 17. maj kl. 19.30

“De levendes land”

- et oratorium for præst og menighed, 2 kor, 5 messingblæsere, orgel og 3 solister.

Ved disse to arrangementer får man mulighed for at høre et spændende værk, som kun få gange har været opført. Værket er skrevet af Erling D. Bjerno som døde et halvt år før han Juledag 2019 ville være blevet 90 år. Det er komponeret i 1986.

Værket er oprindeligt skrevet til præst, menighed og kor ved Ansgars Kirke i Aalborg hvor Bjerno var organist det meste af sit liv. I denne sammenhæng trådte domorganist Vibeke Vanggaard sine første musikalske barnesko, da hun sang i pigekor og fik undervisning hos Bjerno.
Derfor er det også med særlig varme, når klosterkirkens organist Jan Ole Vanggaard som dirigent og domorganist i Maribo Vibeke Vanggaard ved orglet sammen med sognepræst Per Møller fra domkirken tager fat om et værk af denne mester.
Klosterkirkens kor og domkirkens koncertkor og en håndfuld messingblæsere med dygtige solister vil sammen forsøge at give “De levendes land” nyt liv ved musikgudstjenesten.

 
 
 
 

Maribo Domkirkes sommer musikfestival juli og august 2020

Tirsdag d. 25. august kl. 19.30

Orgelkoncert med Suzanne Ozorak, Ottawa


Født i Ottawa, Canada, og uddannet på universitetet i Ottowa, samt hos Raymond Daveluy ved Conservatoire de Musique de Montréal. Hun har ligeledes deltaget i diverse masterclasses i Europa

Siden 2012 havde Suzanne Ozorak været organist ved Longueuil-katedralen, og hun var også første assistent-organist ved Notre-Dame-basilikaen i Ottawa.

 

 

 

Fredag d. 13. november kl. 20.00

Koncert med Poul Krebs

Dørene åbnes kl. 19.00

Billetter á 325,- kr. kan købes her:
https://billet.musik.dk/event/poul-krebs-akustisk-kirketurn-2020/maribo-domkirke/1486854