Musik i Domkirken

Fredag d. 1. februar kl. 20.00

Shaka Loveless & Lars Lilholt

Entré 295,- 

Billetter kan købes her

Dørene åbnes kl. 19.00

 

Onsdag d. 27. februar kl. 19.30

Ensemble Storstrøm

Fri entré

Ensemblet er den klassiske musiks drivkraft i Kulturregion Storstrøm.

Ensemblet spiller koncerter, underviser, formidler, indspiller cd’er m.v., og medvirker ved et stort antal øvrige musikalske arrangementer i og udenfor regionen.

De fem kommuner i Kulturregion Storstrøm står sammen med Statens Kunstfond bag ensemblet, der består af 8 fastansatte topprofessionelle musikere.

Glem alt om vinterkulde- og mørke når ensemble Storstrøm fyrer op i pejsen med flammende toner af bl.a. Brahms, Bartok og Dvorak. Programmet er sammensat af værker inspireret af europæisk- og jødisk folkemusik

Koncerten er arrangeret i et samarbejde mellem Lolland kommune og Maribo Domsogns menighedsråd og der er fri entré til koncerten. 

 

Søndag d 10. marts kl. 16.00

Orgelbrus og bobler

Fri entré

Kom og hør med når domorganist Vibeke Vanggaard spiller foråret ind med larmende, stille, indadvendt og udadvendt orgelmusik.

Koncerten vil både blive spillet på kirkens kororgel, så man kan se fod- og håndarbejdet og på det fantastiske symfoniske hovedorgel.

Efter koncerten bliver der serveret et glas mousserende vin eller sodavand på orgelloftet, så man kan komme tæt på det fantastiske instrument.

Søndag d. 7. april kl. 19.30

Durufles Requiem

Fri entré

Igen i dette forår er der mulighed for at høre stor kormusik, når Klosterkirkens kor fra Nykøbing Falster og Maribo Domkirkes Koncertkor går sammen om at opføre et af det 20. århundredes kirkelige mesterværker Maurice Durufles Requiem. 

Et Requiem er oprindeligt en latinsk messe, som traditionelt bliver opført ved Allehelgen, hvor man mindes de døde slægtninge. Men også i fastetiden som peger hen mod Jesu lidelse, død og genopstandelse, giver det mening at opføre værket. Durufle’s Requiem består af 9 satser, som har hvert sit udtryk. Vi møder sorgen, skønheden, vreden og håbet.
Som i Gabriel Faurés kendte Requiem er stilen overvejende meditativ og rolig.

Værket blev bestilt under 2. Verdenskrig af det franske Vichy-regime i maj 1941, men der er ikke nogen indicier for at Durufle sympatiserede med Vichy, og da regimet kollapsede i 1944, arbejdede han stadig på værket, som først blev fuldført i 1947. I dag hører Durufles requiem til et af de mest elskede kirkelige korværker fra nyere tid. Organist og kantor Jan Ole Vanggaard dirigerer og domorganist Vibeke Vanggaard spiller orgel til værket. Endvidere medvirker Tue Lautrup fra Ensemble Storstrøm på cello. 

 

Opføres i Klosterkirken, Nyk. F. torsdag d. 4. april kl. 20.00

Onsdag d. 1. maj kl. 19.30

Koncert med Christian 4´s vokalensemble

Fri entré


Himmelske harmonier fra det sixtinske kapel

Det meget anerkendte sangensemble som består af 8 professionelle sangere fra Danmark, Norge og Sverige dyrker korsang på højt internationalt niveau med dirigenten Ruben Munk i spidsen.

Det blev dannet i 2013, og har optrådt ved koncerter overalt i Danmark.

Koncerten bliver optaget af Danmarks radio. 

Søndag d. 2. juni kl. 16.00

Bobo Moreno

"Song Passions"

Billetter kan købes her

Sanger Bobo Moreno og basunist/arrangør Steen Hansen har samlet en usædvanlig besætning med en helt unik klang. Sammen giver de nye bud på nogle af de sange fra jazz og pop der hører til i kategorien “Uopslidelig” – numre af Thad Jones, Burt Bacharach, Ray Charles, Stevie Wonder, Rod Stewart og Lennon/McCartney.

Siden slutningen af 1980’erne, har Bobo Moreno sunget sig længere og længere ind i hjerterne på musikelskere i hele landet. Moreno er nemlig først og fremmest kendt som sanger med stort S, og det som en af Danmarks bedste! 
For dét der har gjort det lidt pudsige navn Bobo Moreno verdensberømt i Danmark, er ganske enkelt evnen til at begejstre et hvilket som helst publikum med sin alsidige stemme. 

Gennem årene har han arbejdet med de største navne herhjemme, fra Sanne og D:A:D, til Radioens Big Band og Birthe Kjær. Også mange TV-optrædener er det blevet til, med medvirken i en bred vifte af musik- og underholdningsshows. Man har endda kunne både høre og se ham i et enkelt afsnit af DR’s Krøniken! Han kan desuden skrive ‘Kongelig Hofleverandør’ på visitkortet, efter en TV transmitteret optræden på Christiansborg, i forbindelse med kronprinsebrylluppet.

Bobo Moreno Song Passions består af:

Bobo Moreno - vokal, Dorthe Zielke - trompet, Steen Hansen - trombone, Søren Bebe - piano,Kasper Tagel - bas, Lisbeth Diers - percussion

Dørene åbnes kl. 15.00

Tirsdag d. 13. august kl. 19.30

David Franke, Freiburg, orgel

Fri entré

Født i 1980 i Freiberg.

Fra 2008 indtil 2018 var David Franke organist i St. Wenzel, Naumburg (Tyskland) ved Hildebrandt orglet fra 1746, et instrument som selveste
Johann Sebastian Bach var meget involveret i opbygningen af. 

I 2018 blev David Franke udnævt til professor for orgel og orgel improvisation samt leder af Instituttet for kirkemusik ved Hochschule für Musik i Freiburg.

David Franke har vundet nogle af verdens mest prestigefyldte orgelpriser, og er meget efterspurgt som solist på den internationale koncertscene.

Tirsdag d. 20. august kl. 19.30

Henrik Sørensen, orgel 

Fri entré 

I 2018 udkom albummet “Organum Momentum IV" indspillet i Maribo Domkirke med jazzmusikeren Henrik Sørensen ved tangenterne. 
Ved koncerten vil Henrik præsentere musik af div. jazzkomponister bl.a. Duke Ellington, Bill Evans, Keith Jarrett o.a. Derudover bliver der frie improvisationer, hvor Domkirkens store orgel vil blive udforsket ud i alle tænkelige klanglige hjørner.

Henrik Sørensen er uddannet fra danske konservatorier i både klaver, orgel og direktion.

Pianist i Tivolis Big band

Tirsdag d. 27. august kl. 19.30

Jonas Hellesøe, orgel

Prædebutkoncert

Fri entré

Jonas Hellesøe (f. 1991) er en af de mest aktive koncertorganister i sin generation med solokoncerter overalt i Danmark - i 2018 bl.a. i domkirkerne i København, Ribe og Aalborg.

Jonas studerer på solistklassen i Aarhus ved prof. Ulrik Spang-Hanssen og domorganist Kristian Krogsøe, og tog i 2017-2018 yderligere studier på Universität der Künste, Berlin ved prof. Leo van Doeselaar.

Værker af F. Mendelssohn, R. Wagner og F. Liszt

Søndag d. 10. november kl. 16.00

Nordsjællands Sinfonia

Fri entré

Orkestret spiller et meget varieret repertoire fra barokken til det 20. århundrede, hvor vi kan præsentere os i såvel stor symfonisk sammenhæng som i mindre grupper. Med stort engagement - og en stor aldersspredning - oplever vi alle glæden ved at udøve klassisk musik sammen med andre amatører. Og sideløbende med det, vil vi også gerne glæde andre med musikken.
Orkestret har i de sidste årtier spillet koncerter i Østrig, Frankrig, Italien, England, Estland, Letland, Spanien, Tjekkiet, Polen, Tyskland, Rumænien, Slovenien, Irland og Island.