Musik i Domkirken

Maribo Domkirkes sommer musikfestival juli og august 2019

Tirsdag d. 20. august kl. 19.30

Henrik Sørensen, orgel 

Fri entré 

I 2018 udkom albummet “Organum Momentum IV" indspillet i Maribo Domkirke med jazzmusikeren Henrik Sørensen ved tangenterne. 
Ved koncerten vil Henrik præsentere musik af div. jazzkomponister bl.a. Duke Ellington, Bill Evans, Keith Jarrett o.a. Derudover bliver der frie improvisationer, hvor Domkirkens store orgel vil blive udforsket ud i alle tænkelige klanglige hjørner.

Henrik Sørensen er uddannet fra danske konservatorier i både klaver, orgel og direktion.

Pianist i Tivolis Big band

Tirsdag d. 27. august kl. 19.30

Jonas Hellesøe, orgel

Prædebutkoncert

Fri entré

Jonas Hellesøe (f. 1991) er en af de mest aktive koncertorganister i sin generation med solokoncerter overalt i Danmark - i 2018 bl.a. i domkirkerne i København, Ribe og Aalborg.

Jonas studerer på solistklassen i Aarhus ved prof. Ulrik Spang-Hanssen og domorganist Kristian Krogsøe, og tog i 2017-2018 yderligere studier på Universität der Künste, Berlin ved prof. Leo van Doeselaar. Værker af F. Mendelssohn, R. Wagner og F. Liszt

 

Fredag d. 6. september kl. 19.30

Ensemblet Laude Novella

Koncert i forbindelse med Birgitta festivalen
fra d. 6 - 8. september i Maribo

Fri entré

Programmet for koncerten vil følge i Birgittas fodspor, dels horisontalt, fra det uudviklede Sverige med yderst få spor af selvstændig musikalsk skabende kunst, langs pilgrimsvejene i Europa til kulturcentre med højt udviklede kulturliv. - og dels vertikalt gennem de himmelske sfærer - med hjælp af hendes åbenbarelser , hendes egne ord.

I åbenbarelserne nævnes en del specifikke sange. F.eks. skulle Birgitta søstrene altid synge "Ave Maris Stella" til Vesper, og i klostrene havde man et specielt sangrepertoire, "Cantus Sororum", søstrenes sang.

Fra "Cantus Sororum" synger Laude Novella sange til jomfru Marias ære, men også sange der beretter om Birgittas selv, så som O Birgitta og Gaude Birgitta. I øvrigt også Rosa rorans skrevet af Linköpingsbiskoppen Nils Hermansson.

Laude Novella fremfører desuden musikken som den skulle kunne have lydt på mange af de steder den Hellige Birgitta passerede under sine rejser: fra herbergerne på vejen til Santiago de Compostela, fra domkirken i Nidaros, fra Cypern (på hendes pilgrimsrejse til Jerusalem) og Italien hvor hun boede i mange år, eller musik fra hendes ungdomsår i Sverige.

Onsdag d. 18. september kl. 19.00

Unge spiller klassisk med Ensemble Storstrøm

Fri entré

Unge talentfulde klassiske solister fra Musik- og Kulturskolerne i Region Sjælland, spiller 4 koncerter med Ensemble Storstrøms professionelle musikere.

For 9. gang tager Ensemble Storstrøm afsted på tur med vinderne fra årets ”Unge spiller Klassisk”-konkurrence.


De syv vindere er: 

Julie Pedersen, fløjtenist fra Odsherred Musikskole, 
Marie Axelsson, fløjtenist fra Vordingborg Kommunes Musikskole.
Clara Fink-Jensen, på både euphonium og trombone fra Den Musiske Skole I Greve,
Magnus Franyó, cellist fra MGK Hovedstaden,
Frederik Pehrsson, trompetist fra MGK Hovedstaden og
Josephine Franyó, violinist fra Sankt Annæ MGK,
Casia Lolck Hansen, pianist fra Næstved Musikskole,

Tirsdag d. 29. oktober kl. 19.30

Ensemblet Musica Ficta

Fri entré

er et professionelt vokalensemble, dannet i 1996 af komponisten og dirigenten Bo Holten. Her har han realiseret sin vision om et fleksibelt og projektorienteret ensemble, hvor den virtuose ensemblesang i alle dens afskygninger står i centrum.

Musica Ficta favner et meget bredt repertoire. Ensemblets speciale er dog musikken fra middelalder og renæssance, hvor komponisterne ikke skrev deres store værker for symfoniorkestre, men for den menneskelige stemme. Musica Fictas kunstneriske leder og dirigent, Bo Holten, er blandt verdens førende på dette felt.

De seneste år har Bo Holtens interesse især kredset om den ekstreme renæssancekomponist Carlo Gesualdo (1566 – 1613), hvis atonale og dissonante madrigaler er blevet en tilbagevendende og yderst anerkendt del af Musica Fictas repertoire.

Musica Ficta betragter endvidere arbejdet med den danske sangskat som en central del af sit virke. Cd’erne med danske sange har gjort Musica Ficta til Danmarks mest sælgende klassiske ensemble, og ensemblet turnerer hvert år landet rundt for at udbrede og fastholde kendskabet til både de kendte og de mindre kendte egne af den danske sangskat.

I Musica Ficta giver selv det mindste projekt anledning til stor fordybelse. Med Bo Holtens dybtgående kendskab til den europæiske musik- og kulturhistorie bliver alle koncerter gennemført i et bestemt tematisk perspektiv. Hver koncert er en rejse ind i en tid, en epoke eller en kunstnerpersonlighed.

I en verden af mainstream, vil vi gerne blive ved med at introducere det bedste af det oversete og det sjældne. Ønsket er især at introducere nye og herhjemme oversete hjørner af vokalmusikkens verden.

Musica Ficta består af kernegruppe på 12 af Danmarks bedste ensemblesangere, men det er altid de enkelte opgaver, der afgør ensemblets størrelse og stemmesammensætning. På den måde kan man opleve Musica Ficta med alt fra tre damestemmer til en barokbesætning på 16 sangere.

Begrebet “Musica Ficta” refererer til den praksis i den tidlige musik, hvor sangerne selv indsætter løse fortegn i satsen. Set fra vores perspektiv retter det opmærksomheden imod, at det musikalske værk i sidste ende skabes af de udøvende selv – og at det rækker ud over det nedskrevne.

Fredag d. 29. november kl. 20.30

Natkirkekoncert

Breakable


Helle Thun, sopran
Flemming Chr. Hansen, orgel

Søndag d. 15. december kl. 19.30

Julekoncert

Ensemble Storstrøm og lokale kor

Fri entré

 

Dirigent Jørgen Graven Nielsen

Kor fra Maribo Domkirke, Klosterkirken Nyk. F., Haslev og Næstved.

 

Musik af John Rutter, G.F. Händel og Benjamin Britten