Onsdagsmøder i Sognets Hus

Alle onsdagsmøder indledes med en kort andagt

Onsdag d. 19. februar kl. 14.00

 

Redaktør Torsten Elsvor fortæller om de polske roepigers og roekarles liv og virke på Lolland-Falster fra 1893 til 1926, om sæsonarbejdernes arbejdsforhold, flid og sparsommelighed, om integrationen, den katolske tro, katolske kirker og skoler og om den polske arbejdskrafts betydning.

Torsten Elsvor er primus motor i Museum Polakkasernen i Tågerup på Sydlolland og har været  det, siden han tog initiativ til Den selvejende Institution i 1984 for at sikre en historisk kulturarv for eftertiden. Han fortæller om bevaringsarbejdet og museet, og undervejs i fortællingen støder vi ind i en ægte ”Tante Møghe”.

Onsdag d. 18. marts kl. 14.00

"Den blå anemone"

Foredrag om Kaj Munk ved mag.scient Ulla Ebbe-Pedersen

Vi markerer 75-året for befrielsen med et foredrag om en af besættelsestidens helt centrale skikkelser: digteren og dramatikeren, præsten, journalisten og debattøren, jægeren og naturelskeren Kaj Munk, der blev født i Maribo i 1898 og likvideret efter tysk ordre i 1944. Mens Kaj Munk levede var der stor uenighed om ham, men ved sin død vandt han hele den danske befolknings største respekt. Foredraget præsenterer denne kontroversielle og kompromisløse personlighed, der ikke kunne sættes i bås.

Tirsdag d. 15. april kl. 14.00

 

Lisbet Keis vil vise billeder og fortælle om sin tid som ulandsfrivillig på Fiji og Filippinerne.

Hun fortæller om sit møde med imødekommende og stolte befolkningsgrupper.
Om at bo hos lokale familier, og om med maddemonstrationer og undervisning at give dem en bedre viden om, hvordan de kan passe på sig selv og deres familier i hverdagen.

Onsdag d. 20. maj kl. 14.00

"Ønskekoncert" - fællessang

Ved onsdagsmødet den 15. april 2020 vil der være mulighed for at komme med ønsker til, hvilke salmer og sange, vi skal synge ved onsdagsmødet den 20. maj 2020. Såfremt du har lyst, er du velkommen til at knytte kommentarer til, hvorfor det netop er dén salme/sang, du ønsker, og hvad den har betydet for dig.
Eskil Irminger vil spille til fællessangen.
Vi indleder mødet med en andagt.